Карта нерекомендованих для купання місць у Харківській області (оновлена)

За результатами останніх санітарно-мікробіологічних досліджень проб води поверхневих водойм встановлено, що у воді в межах зони купання на річці Берестовій в смт Зачепилівка Красноградського району вміст лактозопозитивних кишкових паличок знаходиться на рівні 6 200 при нормі не більше 5 000 на літр, на річці Сіверський Донець в межах зони купання пляжу м. Зміїв Чугуївського району – на рівні 240 000.

У зв’язку з цим не рекомендуємо купання у цих водоймах.

На даний час у зв’язку з перевищенням нормативного вмісту лактозопозитивних кишкових паличок залишаються актуальними рекомендації щодо обмеження використання водойм для купання в межах акваторії пляжів Олексіївського лугопарку, гідропарку «Удянський», Журавлівського гідропарку, Безлюдівського та Петренківського водоймищ, на річці Берестовій у місті Краснограді та на ставку пляжу  «Комсомольський» поблизу смт Кегичівка. У зв’язку з виявленням антигенів ротавірусів у воді Петренківського водоймища у м. Харкові, ставка «Копань» у м. Богодухові та річки Уди в смт Золочів Богодухівського району, а також антигенів вірусів гепатиту А у воді річки Уди в смт Золочів, купання в межах акваторії цих пляжів не рекомендується.

Перелік пляжів, які наразі не є безпечними для купання, відображені на карті, яка оновлюється при отриманні нових результатів лабораторних досліджень.

Перелік місць масового відпочинку на водних об’єктах, які знаходяться під моніторинговим контролем Державної установи «Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України»  розміщено тут: https://drive.google.com/open?id=1pNY_uvu9dpvJwFM9vkmt5yH6WYgMS-Pt&usp=sharing