Вакцинація від COVID-19 знижує ризик госпіталізації в 15 разів

За даними аналізу захворюваності на COVID-19, який оприлюднив МОЗ України, в країні за останні три місяці, лише 0,7% людей, яким діагностували коронавірусну хворобу, були щеплені двома дозами вакцини проти COVID-19. І лише 0,4% госпіталізованих хворих були повністю вакциновані.

Ризик захворіти у невакцинованих в 8,42 рази вищий, ніж у вакцинованих, а потрапити в лікарню з важким перебігом хвороби – вище в 14,77 разів.

В статистику враховуються тільки лабораторно підтверджені випадки. Кількість випадків безсимптомних захворювань та тих випадків, в яких хворі на COVID-19 не робили тестів та не зверталися за медичною допомогою, невідомо.

У Харківській області з  8693 захворілих за цей період, тільки одна особа була щеплена проти COVID-19 (0,01%), мала легкий перебіг хвороби та не була госпіталізована.

Ця статистика свідчить про те, що усі вакцини, які використовує Україна, ефективно запобігають тяжкому перебігу хвороби.

Встигніть захиститися до нової хвилі COVID-19, яку ми очікуємо вже наприкінці місяця.  Допоможіть записатися на щеплення своїм близьким та зробіть це самі.