Карта нерекомендованих для купання місць у Харківській області (оновлена)

За результатами останніх санітарно-мікробіологічних досліджень проб води поверхневих водойм встановлено, що в річці Уди на пляжі в гідропарку «Удянський» (м. Харків) вміст лактозопозитивних кишкових паличок знаходиться на рівні 6 200 при нормі не більше 5 000 на літр.

У зв’язку з цим не рекомендуємо купання у цій водоймі.

Наразі у зв’язку з наявністю збудників інфекційних захворювань (гепатиту А та/або ротавірусної інфекції) також не рекомендується купання у наступних водоймах: ставок Копань в місті Богодухові, річка Уди в смт Золочів Богодухівського району, Петренківське водоймище у м. Харків.

Внаслідок перевищення нормативного вмісту лактозопозитивних кишкових паличок залишаються актуальними рекомендації щодо обмеження використання водойм для купання в межах акваторії пляжів на Основ’янському озері, Безлюдівському водоймищі, в Журавлівському гідропарку (місто Харків), на річці Берестова (місто Красноград), на ставку «Комсомольський» (смт Кегичівка Красноградського району) та Бритайському водосховищі (Катеринівський старостинський округ Лозівського району).

Перелік пляжів, які наразі є небезпечними для купання, відображені на карті, що оновлюється при отриманні нових результатів лабораторних досліджень.

Перелік місць масового відпочинку на водних об’єктах, які знаходяться під моніторинговим контролем Державної установи «Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України»  розміщено тут: https://drive.google.com/open?id=1pNY_uvu9dpvJwFM9vkmt5yH6WYgMS-Pt&usp=sharing