І знову летальний випадок від отруєння дикорослими грибами

Як повідомлялось нами раніше https://labcenter.kh.ua/?p=21185, в поточному році в Харківській області вже зареєстрований летальний випадок внаслідок отруєння дикорослими грибами 73-річної жінки, а інша людина в тяжкому стані знаходилась на стаціонарному лікуванні.

Наразі стало відомо, що цей 55-річний чоловік, мешканець Чугуївського району, помер у лікарні на 17 добу від дня виникнення перших симптомів гострого отруєння грибами гепатонефротропної дії.

За результатами епідеміологічного розслідування встановлено, що постраждалий вживав смажені після попереднього відварювання дикорослі гриби, помилково ідентифіковані як зеленушки. Перші симптоми отруєння (нудота, блювота, загальна слабкість, диспепсичні розлади) з’явились на другий день після вживання грибів. Постраждалий звернувся за медичною допомогою, але від госпіталізації відмовився, лікувався вдома самостійно й лише через дві доби  у зв’язку з погіршенням самопочуття був госпіталізований до стаціонару.

На жаль, лікарям не вдалося врятувати життя пацієнта.

Якщо ви бажаєте здоров’я собі та своїм близьким, не збирайте та не вживайте дикорослі гриби, оскільки у всіх пластинчастих грибів, що зустрічаються на території Харківської області, існують отруйні двійники, які не можуть відрізнити навіть досвідчені грибники. Неотруйні гриби також несуть небезпеку людині через природну властивість накопичувати у собі різноманітні токсичні речовини.

ПАМ’ЯТАЙТЕ! ЗБИРАННЯ ГРИБІВ – ЦЕ ЗАВЖДИ «ГРА З ВОГНЕМ».