Ігор Кузін закликав українців вакцинуватись у найближчому пункті щеплення

Заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін закликав українців не їхати через все місто у найвідоміший центр вакцинації, а звернутись до найближчого пункту щеплення, щоб не створювати черги та мати змогу дотримуватись всіх протиепідемічних правил.

Про це він розповів у інтерв’ю для “Укрінформ”.

“Не треба їхати до найвідомішого або найбільшого центру вакцинації. Треба завітати на сайт із вакцинації, обрати з поданого переліку найближчий пункт щеплення і звернутися туди. Тому що система розрахована таким чином, щоби на рівні області, району, об’єднаної територіальної громади було кілька таких пунктів, які працюють за принципом географічної привабливості для кожної людини. Тому не треба їхати через усе місто, наражати себе та інших на інфікування або спілкуватися під час самого візиту з великою кількістю людей – треба звертатися до свого найближчого пункту”, – сказав Ігор Кузін.

Головний державний санлікар додав, що зростання охочих вакцинуватись, зокрема, пов’язано із запровадженням посилених карантинних обмежень.

Він порадив мешканцям тих регіонів, які перебувають на жовтому та помаранчевому рівнях епіднебезпеки зробити щеплення якомога швидше, не чекаючи поки область буде переведена на червоний рівень.

Також на вакцинальну активність громадян впливає поточна статистика поширення коронавірусної інфекції. Тому все більше українців приймають позитивне рішення стосовно щеплення, що підвищує навантаження на інфраструктуру.

Окрім того, черги на вакцинацію також можуть з’являтися через певні організаційні процеси, пов’язані з логістикою. За словами заступника міністра, представники Міністерства охорони здоров’я України, ВООЗ та офісу ЮНІСЕФ  виїжджають на рівні областей, перевіряють і допомагають зробити все можливе для того, щоб кожний пункт працював ефективно.

Довідково: Станом на 10 листопада у «червоній зоні» опинилися столиця та 16 областей України.

Переглянути актуальний перелік пунктів щеплень та центрів масової вакцинації та обрати найближчий можна за посиланням.

Інформація з сайту МОЗ України