Олександр Комаріда: Найкращий спосіб захиститися від COVID-19 – отримати дві дози вакцини

Єдиний спосіб захиститися від COVID-19 – отримати дві дози вакцини. На цьому наголосив перший заступник Міністра охорони здоров’я України Олександр Комаріда під час підсумкового брифінгу за результатами робочої поїздки на Черкащину.

“Нині ми вийшли на плато захворюваності на COVID-19 в Україні. Вперше від 30 вересня завантаженість ковідних ліжок упала нижче 65%. Та разом із тим, на жаль, знизився рівень охочих вакцинуватися, а так не має бути”, – зауважив перший заступник міністра.

За його словами, нині є значна кількість пропущених щеплень другими дозами:

“У нас понад 150 тис. випадків, коли не приходять вакцинуватися вдруге. Я переконливо прошу: будь ласка, не забувайте про друге щеплення, адже тільки тоді вакцина може гарантувати найкращий захист”.

Під час візиту Олександр Комаріда відвідав ПрАТ “Азот”, підприємство, що забезпечує киснем Черкаси й область:

“Ми щиро вдячні компанії за небайдужу позицію стосовно протидії коронавірусу. Завдяки “Азоту” Черкащина отримувала близько 600 тонн кисню для хворих на ковід безоплатно”.

Також він побував в одній з найбільших фармацевтичних корпорацій України – «Юрія-Фарм». У Черкасах компанія має не лише виробничі потужності, але й таку інноваційну форму роботи, як хемотека – виготовлення ліків індивідуально для кожного пацієнта відповідно до рецептів, виданих лікарем.

Заступник міністра ознайомився з роботою Черкаської обласної дитячої лікарні та від імені МОЗ нагородив завідувача центра реабілітації дітей з органічним ураженням нервової системи Тетяну Ліву та заступника директора з технічних питань Михайла Тарана подяками за сумлінну роботу. Олександр Комаріда оглянув палати, які лікарня готова розгортати для дітей у разі можливої наступної хвилі ковіду. Блок таких палат є ізольованим від решти приміщень, кожна палата забезпечена киснем та оснащена всім необхідним для комфортного перебування та швидкого одужання маленьких пацієнтів.

Також Олександр Комаріда поспілкувався з колективом тимчасового інфекційного стаціонару, розгорнутого у приміщенні колишнього пологового будинку.

“Такі зустрічі з колективами медзакладів є дуже корисними і дають змогу дізнатися, як міністерство може допомогти на місцях. Ми обговорили важливі питання – забезпеченість ліками, заробітні плати – і готові працювати над упровадженням нових підходів для більш ефективної протидії коронавірусу в області та по всій країні”, – сказав заступник міністра.

 Інформація з сайту МОЗ України