Україна стала третьою країною у світі, що впроваджує пілотний проєкт ВООЗ «Школи без нікотину та тютюну»

Відповідно до Глобального опитування молоді щодо вживання тютюну (2017 р.) в Україні 14,9% школярів віком 13-15 років є теперішніми споживачами тютюнових виробів (курильних та бездимних).

Задля допомоги у подоланні тютюнової епідемії серед школярів ВООЗ розробила Посібник «Школи без нікотину та тютюну», щоб надати школам необхідні знання й інструменти для успішної імплементації політики вільного від нікотину та тютюну навчального простору. Україна – третя країна світу, де впроваджується пілотний проєкт ВООЗ «Школи без нікотину та тютюну». Головна мета проєкту — захистити здоров’я учнів, вчителів, персоналу від шкідливого впливу тютюнового диму та створити здорове й чисте середовище для навчання, оцінка ефективності коротких інформаційних інтервенцій у школах для розповсюдження позитивного досвіду.

13 грудня в національному інформаційному агентстві «Укрінформ» відбулася презентація результатів пілотного проєкту «Школи без нікотину та тютюну» в Україні. За підсумками пілотного проєкту встановлено доволі високу поширеність вживання тютюнових та нікотинових виробів серед учнів старших класів. Найбільш поширеними видами нікотинових або тютюнових виробів серед молоді є електронні сигарети, вейпи.

Детальніше про результати проведеного заходу та подальші напрямки роботи зі зниження поширеності вживання тютюнових та нікотинових виробів серед школярів, попередження початку куріння у підлітковому віці можна ознайомитись за посиланням

https://center-life.org/novyny/ukraina-stala-tret-oiu-krainoiu-u-sviti-shcho-vprovadzhuie-pilotnyy-proiekt-vooz-shkoly-bez-nikotynu-ta-tiutiunu-2/