Заключна інформація щодо реєстрації спалаху

Станом на 05.01.2022 нових випадків інфекційних захворювань в КЗ «Новопокровський заклад дошкільної освіти (ясла-садок)» Новопокровської селищної ради Чугуївського району не зареєстровано.

За інформацією закладів охорони здоров’я станом на 16 годину  всі захворілі діти виписані у задовільному стані, з них 4 – з діагнозом ротавірусний гастроентерит, 1 – ротавірусний гастроентерит, COVID-19, 1 – сальмонельоз гастроентероколітична форма .

У всіх дітей діагноз підтверджено лабораторно: у 5-ти хворих виявлено антиген ротавірусу, з них у 1 хворого методом ПЛР також виявлено SARS-CoV-2, у 1 хворого виявлена сальмонела.

Дані оперативного і ретроспективного аналізу захворюваності, порушення протиепідемічного режиму виявлені під час епідеміологічного розслідування підтверджують, що ймовірною причиною виникнення спалаху був занос інфекції до закладу при неякісному проведенні ранкового прийому дітей, допуск та несвоєчасна ізоляція ймовірно хворої (недолікованої) дитини.

Обставинами, що сприяли виникненню спалаху – недотримання правил особистої гігієни персоналом та дітьми, несвоєчасне та не у повному обсязі проходження періодичних медичних оглядів персоналом, порушення санітарно – гігієнічного режиму.

Протиепідемічні заходи завершені.