Ірина Микичак: «Вакцинація – це єдиний і ефективний шлях запобігти захворюванню»

Заступниця міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак відвідала Одеську область для проведення консультацій з головами територіальних громад та медиками Центрів первинної медичної допомоги.

Захід відбувся у рамках спільних дій експертів ГО «Рух Чесно» та спільного проєкту Міністерства охорони здоров’я України і Світового банку у напрямку активізації вакцинації у регіоні.

«На сьогодні єдиний і ефективний шлях запобігти захворюванню – це вакцинація.

Ми маємо докласти максимум зусиль, аби підтримати медиків, які зараз знаходяться на передовій боротьби з COVID-19. Загальна мета – активізувати вакцинальну кампанію як на Одещині, так і загалом по всій Україні», – зазначила заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак.

У ході візиту заступниця міністра відвідала Березівський міський центр первинної медико-санітарної допомоги, який обслуговує населення чотирьох громад. На базі закладу працює тимчасовий стаціонарний пункт щеплення, Центр вакцинації населення та три мобільні бригади. Загалом у громаді отримали щеплення понад 80% дорослого населення, це близько 16 тис. людей.

«Березівська мобільна бригада є однією з перших, яка у 2021 році розпочала вакцинацію мешканців м.Одеси і Одеської області проти COVID- 2019. Це невеликий, але потужний колектив професіоналів, які працюють практично у режимі 24/7. Саме завдяки їхній роботі все більше людей отримують щеплення у різних населених пунктах.

Перебуваючи в Одеській області, мені було важливо подякувати колегам з первинної ланки медицини, підтримати їх. Звісно, я скористалася нагодою і разом з іншими отримала свою бустерну дозу вакцини проти коронавірусної хвороби.

Ми наближаємося до нової хвилі, і я радію, що  посилила захист від COVID-19.

Наразі нам надважливо нарощувати темпи вакцинації як у містах, так і в сільській місцевості», – зазначила Ірина Микичак.

Нагадуємо, що в Україні дозволена бустерна доза вакцини для всіх охочих віком 18+ через 6 місяців після завершення повного курсу вакцинації. Щеплення проводять працівники мобільних бригад у виїзному режимі за місцями перебування людей шляхом створення тимчасових центрів вакцинації.

Інформація з сайту МОЗ України