Понад 12 тисяч медпрацівників пройшли навчання з протидії COVID-19 у рамках освітньої програми МОЗ

За підтримки Міністерства охорони здоров’я України у січні 2022 року були проведені тренінги та навчання для лікарів і медичних сестер первинної й спеціалізованої медичної допомоги. Загалом участь у тренінгах взяли понад 12 тисяч осіб. Серед них: лікарі, медичні сестри, наукові співробітники, молодший медичний персонал та лікарі-інтерни.

До організації навчання долучилися представники професорсько-викладацького складу кафедр інфекційних хвороб, анестезіології, психіатрії, імунології, епідеміології медичних університетів та Національної академії медичних наук України.

Основна тема тренінгів і семінарів – стандарти надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу, профілактика ускладнень на догоспітальному та госпітальному етапах, організація інфекційного контролю та вакцинація проти COVID19.

У межах заходу проведено серію навчальних семінарів та фахових шкіл, на роль спікерів у яких були залучені також лікарі стаціонарів і центрів первинної меддопомоги, Центру громадського здоров’я МОЗ України, консультанти міжнародних організацій. Навчальні сесії проводилися як в офлайн, так і у «гібридному» форматі.

Майданчики для проведення онлайн навчання на своїх ресурсах організували,  зокрема, заклади вищої медичної освіти у Києві, Вінниці, Дніпрі, Донецьку, Запоріжжі, Луганську, Львові, Одесі, Полтаві, Тернополі, Харкові та Чернівцях.

Проведення навчання медичних працівників активно підтримують і наші міжнародні партнери – представництва в Україні Світового Банку, ВООЗ, Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ.

Інформація з сайту МОЗ України