ВООЗ активно постачає гуманітарну допомогу Україні

З початку російського вторгнення Україна отримала понад 150 тонн гуманітарної допомоги від Всесвітньої організації охорони здоров’я. Нині вантажі з ліками, медвиробами та обладнанням розвезено в регіони активних бойових дій та в прифронтові області.

В рамках першої серії допомоги до України надійшло 36 тонн важливих медичних товарів, які наразі розподіляються між українськими закладами охорони здоров’я.  Також, за словами заступника міністра охорони здоров’я, в рамках цієї допомоги до столиці було доставлено 600 доз протиправцевого анатоксину.

«ВООЗ сьогодні є однією з наших головних партнерів, яка фактично в перші дні війни протягнула руку допомоги українській медичній системі. Ми активно працюємо над тим, щоб забезпечити необхідними медикаментами лікарні в місцях активних бойових дій та прифронтових областях, які теж приймають велику частину поранених. Тому нині вся допомога доставляється в оперативному режимі та адресно в медзаклади, згідно з їхніми потребами», – повідомив заступник міністра охорони здоров’я Олексій Яременко.

Також минулого тижня від ВООЗ прибули до Києва 10 тонн наборів для лікування травм та невідкладної хірургії, а також два апарати для штучної вентиляції легень.

Львівщина своєю чергою отримала 14 тонн травматологічних наборів та критично необхідних ліків для надання первинної медико-санітарної допомоги.

Окрім того, Всесвітня організація охорони здоров’я надала 9 дотичним до лінії фронту регіонам України партії вантажів, кожна з яких розрахована на покриття потреб 150 пацієнтів із травмами та 15 000 пацієнтів первинної медичної допомоги протягом трьох місяців.

Такі ж вантажі вже прямують до Харкова, Сум, Дніпра, Херсону, Маріуполя, Миколаєва, Житомира, Запоріжжя та Черкас.

 Інформація з сайту МОЗ України