«СпівДія» – офіційна платформа для допомоги українцям під час війни

Платформа «СпівДія» створена волонтерами разом із Координаційним штабом з гуманітарних і соціальних питань для об’єднання ініціатив і зусиль із моніторингу потреб та оперативної допомоги тим, хто цього потребує найбільше: населенню та добровольцям, установам, що приймають вимушено переміщених осіб, укриттям.

Як отримати допомогу?

  1. Заповнити форму на сайті spivdiia.org.ua
  2. Отримати підтвердження запиту
  3. Чекати на допомогу

Фізичні особи або волонтерські організації можуть запропонувати свою допомогу, сконтактувавши через платформу з фахівцями координаційного хабу.

Яка допомога наразі потрібна?

  • Гуманітарна допомога: їжа, засоби гігієни, одяг, матраци, побутова техніка
  • Медичні ресурси: ліки та устаткування
  • Добровільна особиста та майнова допомога: волонтери, склади, транспорт
  • Фінансова допомога: перерахування коштів на закупівлю необхідних ресурсів

«СпівДія» є ініціативою волонтерів та органів державної влади, що гарантує безпеку як надавачам, так і одержувачам допомоги.

Переваги платформи: системна робота, верифіковані волонтери, та безпечна допомога

Платформа координується за підтримки Офісу Президента України спільно з Міністерством охорони здоров’я України, Міністерством розвитку громад та територій України та Міністерством молоді та спорту України.

Для охочих надати ресурсну підтримку українській медичній системі нагадуємо також про офіційні рахунки для допомоги закладам охорони здоров’я. Усі зібрані на них ресурси будуть направлені на забезпечення потреб українських лікарень та закладів екстреної медичної допомоги, які першими надають допомогу пораненим та вступають в боротьбу за життя та здоров’я українців.

Крім того, ті, хто бажає долучитися до забезпечення лікарень медикаментами та необхідними матеріалами, може заповнити форму за посиланням https://forms.gle/bAHiUuPQMcy4t3Dw6

За нами перемога! Слава Україні!

 Інформація з сайту МОЗ України