МОЗ співпрацює з громадськістю та бізнесом для забезпечення медичних закладів під час війни

В умовах війни українці проявляють притаманну нам згуртованість та кооперацію. Задля цільового забезпечення наших лікарів та пацієнтів Міністерство охорони здоров’я започаткувало через інформаційно-аналітичну систему MedData централізований збір пріоритетних медичних потреб безпосередньо від закладів охорони здоровʼя. Для оперативнішого забезпечення цих потреб міністерство співпрацює з великими волонтерськими та громадськими організаціями, бізнес-спільнотою і благодійними фондами, які отримують медичну гуманітарну допомогу в Україні у значних обсягах.

Зокрема, вже встановлена активна співпраця із CEO Club та їхньою ініціативою HelpUkraine, до якої приєднались великі українські підприємства; благодійною організацією «100% ЖИТТЯ», благодійними фондами «Пацієнти України» та «Крила надії», Zdorovi agency, Центром волонтерства та захисту й іншими.

Взаємодія з громадськістю та бізнесом відбувається на рівні обʼєднання зусиль у зберіганні, сортуванні та обліку вантажів, їх раціональному розподілі, логістиці медичних вантажів у регіони.

«Також завдяки централізованому збору потреб безпосередньо від закладів ми готуємо аналітичну онлайн-панель для громадських та бізнес організацій, які готові повноцінно з нами співпрацювати. На аналітичній панелі відображатимуться всі актуальні потреби медичних закладів: які з них у процесі отримання вантажів від МОЗ, які позиції з потреби регіону чи закладу доступні для задоволення зі сторони інших організацій. Такий процес має спростити для наших закладів отримання лікарських засобів та медичних виробів в умовах війни, адже більше не потрібно буде надсилати переліки усім організаціям, а необхідно лише подати заявку у систему MedData», — зазначила Марія Карчевич, заступниця міністра охорони здоровʼя з питань цифрового розвитку.

Для широкої та ефективної медичної взаємодії запрошуємо інші організації, фонди, спільноти, які отримують медичні гуманітарні вантажі, приєднуватися до співпраці з МОЗ. Для цього достатньо лише заповнити форму https://forms.gle/BPSWCB758EGGPqeDA

Як знайти інформацію та зв’язатися з партнерами?

Інформація з сайту МОЗ України