МОЗ та міжнародна організація Global Response Management посилюють співпрацю

Від початку військової агресії рф Міністерство охорони здоров’я України активно співпрацює з міжнародною неурядовою організацією Global Response Management – GRM (США), представники якої допомагають нашим медикам в Україні.

Зокрема, мова йде про актуальні тренінги для медичних сестер та для лікарів із питань невідкладної допомоги на полі бою, допомоги пораненим та травмованим цивільним, лікування травматичних опіків тощо.

Наразі тренінги вже провели у кількох медичних закладах на Рівненщині, Київщині, Полтавщині та Хмельниччині. Наступні семінари заплановано у західних та центральних регіонах України.

Окрім того, лікарі-практики та медичні сестри з Бостона та Массачусетсу приїздять в Україну з великою кількістю медичної гуманітарної допомоги.

А минулого тижня команда з 6-ти професійних медиків – хірургів, травматолога, медсестри та парамедика – представників Global Response Management відправилася на схід для підтримки наших лікарів.

Міністерство охорони здоров’я України висловлює велику вдячність закордонним колегам за допомогу та підтримку, а також за важливий обмін досвідом з українськими лікарями, які щохвилини рятують наших військових на сході.

Переможемо. Вистоїмо разом!

Довідка. Global Response Management (GRM) — міжнародна медична неурядова організація, яка надає невідкладну гуманітарну медичну допомогу вразливим групам населення, переміщеним через конфлікт, війну чи катастрофу. Представники організації вважають, що кожен має право на найкращу допомогу в найгірший день свого життя. Поєднуючи принципи з військової, академічної та цивільної сфери, медики GRM визначають обґрунтовані факти реагування на середовище з високим ризиком та низькими ресурсами з акцентом на безпосередній догляд за пацієнтами, розбудову потенціалу та інноваційне партнерство.

 Інформація з сайту МОЗ України