Італія готова і надалі підтримувати українську сферу охорони здоров’я

Понад два місяці Італія надає потужну підтримку українській сфері охорони здоров’я та приймає на лікування постраждалих від війни українців. За цей час до італійських госпіталів було доправлено понад 50 громадян та ще 8 мають прибути найближчими днями. Про це міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив під час розмови з міністром охорони здоров’я Італії Робертом Сперанцою.

«За період повномасштабного вторгнення Україна отримала від Італії велику партію автомобілів швидкої медичної допомоги. Також ми відчуваємо щоденну підтримку з боку італійського уряду, який надає Україні фінансову підтримку та приймає на лікування поранених українців», – повідомив міністр охорони здоров’я.

Роберто Сперанца вражений героїзмом українських медиків, які під кулями рятують тисячі життів. За його словами, Італія докладе максимум зусиль, аби і надалі підтримувати українські заклади охорони здоров’я.

Під час спілкування Віктор Ляшко наголосив на тому, що Україна розпочинає масштабну відбудову медичної інфраструктури, аби відновити кожен лікарський кабінет, який сьогодні зруйнували окупанти.

«Ми будемо не просто відбудовувати заклади охорони здоров’я на місці зруйнованих, а створюватимемо якісну мережу госпітальних округів, яка будуватиметься за кластерним принципом та кращими європейськими практиками, щоб якомога швидше інтегруватися в європейський медичний простір»,  – зазначив міністр.

Зі свого боку, міністр охорони здоров’я Італії запевнив, що разом з європейськими колегами підтримуватиме прагнення України щодо вступу до ЄС за спрощеною процедурою.

Нагадаємо, що за ініціативи Президента України Володимира Зеленського Україна розпочала всесвітню кампанію зі збору коштів на відновлення та медичне забезпечення закладів охорони здоров’я, що були пошкоджені російськими окупантами.

 Інформація з сайту МОЗ України