Британські медики обмінюються досвідом із українськими

Медичні працівники з благодійної міжнародної  організації UK-Med з Великої Британії (Манчестер) активно допомагають українським медикам.

Через війну багато людей опинилися у кризових ситуаціях та переживають лихо, окрім того, постійні обстріли в областях України ускладнюють отримання потрібної медичної допомоги.

Представники організації UK-Med близько двох тижнів вивчали ситуацію, яка склалася з медичними кадрами в Україні, потребу у лікарях та медичних сестрах, а також у медикаментах внаслідок військової агресії росії.

У результаті до одного з медичних закладів міста Кременчук, на Полтавщині, відправилася команда із трьох фахівців — лікар, медична сестра та медичний брат. Наразі вони активно надають послуги з реабілітації після поранень та оперативних втручань у реабілітаційному відділенні.

Окрім того, медики мають змогу обмінюватися неоціненним досвідом та проводять важливі тренінги для медичних сестер та лікарів на теми «Невідкладних станів» та «Надання допомоги пораненим і постраждалим в умовах війни».

Вони допомагають медичним працівникам та організаціям бути краще підготовленими до надзвичайних ситуацій шляхом навчання та розвитку потенціалу, надаючи персоналу знання про те, як реагувати на спалахи чи катастрофи.

Представники організації вже мають досвід у підготовці понад 9 тисяч медичних працівників у всьому світі для протидії пандемії COVID-19. Адже вони впевнені, що саме місцеві медичні працівники здатні найшвидше реагувати, щоб врятувати життя своїх громадян.

Нагадаємо, що загалом вже близько 300 іноземних медиків приїхали в Україну для надання медичної допомоги. Міністерство охорони здоров’я висловлює велику вдячність закордонним колегам за допомогу та підтримку, а також за важливий обмін досвідом з українськими лікарями, які щохвилини рятують наших військових на сході України та допомагають постраждалим у надскладний час.

Інформація з сайту МОЗ України