Україна отримала гуманітарний вантаж від Посольства Індії

До України прибула партія гуманітарної допомоги від Посольства Індії. Загалом за період повномасштабного російського вторгнення Республіка Індія передала для українських закладів охорони здоров’я 187 тонн гуманітарних вантажів, що надійшли від уряду країни та приватних фармацевтичних компаній.

За словами Олексія Яременка, нині всі медичні гуманітарні вантажі, які надходять в Україну, формуються відповідно до потреб МОЗ, аби медичні заклади були забезпечені саме тими ліками та обладнанням, яких найбільше потребують.

«Наразі МОЗ верифікує потреби регіональних закладів охорони здоров’я та забезпечує їх  необхідними ліками та медичними виробами. Ми вдячні кожному, хто долучається сьогодні до допомоги нашим лікарням та допомагає нашим медикам рятувати ще більше життів. З початку війни Індія значно підтримала нашу систему охорони здоров’я. Однак зараз ми просимо країну посилити цю підтримку, припинивши співпрацю з російським фармацевтичним ринком», — зазначив заступник міністра охорони здоров’я.

Серед допомоги, яку передало Посольство Індії: монітори пацієнта, антибіотики, фізрозчини та  витратні матеріали. Гуманітарний вантаж буде розподілено між закладами охорони здоров’я у фронтових та дотичних до фронту регіонах.

Нагадаємо,  за час повномасштабних воєнних дій до України надійшло 4 485 тонн гуманітарних вантажів на загальну суму 5 963 мільйонів гривень

Інформація з сайту МОЗ України