Онлайн-тренінг «Організація поводження з медичними відходами в закладах охорони здоров’я»

10–11 травня 2022 року о 14:00 фахівці Центру громадського здоров’я проведуть онлайн-тренінг «Організація поводження з медичними відходами в закладах охорони здоров’я». 

Мета тренінгу — ознайомити заклади охорони здоров’я з майбутніми оновленнями в поводженні з медичними відходами. Проєкт Змін до Державних санітарних правил і норм щодо поводження з медичними відходами

Запрошуємо до участі представників закладів охорони здоров’я, центрів контролю та профілактики хвороб МОЗ України та інших зацікавлених сторін.

Дата: 10–11 травня 2022 року

Час: 14:00–16:00

Трансляція тренінгу відбудеться на YouTube-каналі ЦГЗ.

Реєстрація в системі MEDATA за посиланням є обов’язковою умовою для отримання сертифікатів за результатами проведення тестування.

Тренінг відбудеться за підтримки ПРООН в Україні й у рамках співпраці зі Світовим Банком.

Нагадаємо, у процесі виконання своїх функцій заклади охорони здоров’я продукують велику кількість відходів. Такі відходи вважаються одними з найбільш небезпечних, бо несуть ризики травматизму, інфікування; токсичного, канцерогенного, мутагенного та інших негативних впливів.

Неадекватне та невідповідне поводження з медичними відходами може мати серйозні наслідки для громадського здоров’я як завдяки прямому впливу, так і через негативну дію на стан екології. Тому раціональне та безпечне поводження, транспортування і знешкодження медичних відходів — це важливі компоненти охорони праці, інфекційного контролю та безпечного довкілля.

Інформація з сайту ЦГЗ МОЗ України