12,5 тис. щеплень від COVID-19 було зроблено у віддалених селах у рамках проєкту МОЗ і «Коаліції за вакцинацію» за підтримки Фундації «Кока-Кола»

Мобільні бригади з вакцинації від COVID-19 за лютий-квітень зробили 636 виїздів та 12,5 тис. щеплень у семи західних регіонах України у межах проєкту, покликаного захистити від ускладнень коронавірусної хвороби літніх та маломобільних мешканців віддалених сіл та селищ, а також їхні родини.

Завдяки проєкту «Транспортування мобільних бригад із вакцинації до пацієнтів у важкодоступних населених пунктах в Україні» люди, які мали ускладнений доступ до вакцинації, навіть в умовах воєнного стану змогли отримати першу та другу, а дехто й бустерну дозу вакцини від COVID-19.

Проєкт запустили в лютому 2022 року у Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Тернопільській та Чернівецькій області. Після початку повномасштабного вторгнення Росії кількість областей скоротилася до п’яти –  Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської та Тернопільської області.

Основна увага була сконцентрована на населених пунктах, де показники охоплення вакцинацією серед людей у віці від 60 років були найнижчі. За час проєкту щеплення отримали 5 тис. людей старшого віку.

Найкращу ефективність виїздів показала Закарпатська область, де в середньому мобільні бригади здійснювали близько 100 щеплень за виїзд.

Проєкт реалізовувався за ініціативою Міністерства охорони здоров’я спільно з Громадською спілкою «Коаліція за вакцинацію» та за підтримки Фундації «Кока-Кола».

За результатами проєкту керівництву усіх регіонів України буде рекомендовано активно долучати до процесу вакцинації мобільні бригади, щоб підвищити доступність щеплень для людей, які обмежені у пересуванні через вік, віддалене місце проживання чи міркування безпеки під час війни.

 Інформація з сайту МОЗ України