Медичні сестри та брати зможуть вносити дані про вакцинацію до електронної системи охорони здоровʼя

В електронній системі охорони здоровʼя в межах модулю «Робоче місце середнього медичного персоналу» стане доступною функція внесення даних про вакцинацію. Такі зміни дозволять медсестрам та медбратам бути повноцінними учасниками лікувального процесу в ЕСОЗ.

Функціональний модуль для медичних братів та сестер став доступним в ЕСОЗ на початку року та дозволяє користувачам:

  • реєструватися в ЕСОЗ та отримувати відповідні права доступу;
  • здійснювати пошук електронних медичних записів;
  • формувати пакети діагностичних звітів;
  • фіксувати лікувальні процедури;
  • перевіряти, обробляти та погашати е-направлення та ін.

Окрім іншого, медичні брати та сестри первинної ланки зможуть вносити дані про вакцинацію пацієнтів в ЕСОЗ, переглядати деталі проведеної маніпуляції та ін.

Робота середнього медичного персоналу в ЕСОЗ дозволяє не лише перерозподілити цифрове навантаження лікарів, але й забезпечити необхідний постійний доступ медбратів та медсестер до медичної інформації пацієнта, історії його лікування, проведених маніпуляцій тощо, а отже, бути більш ефективно залученими до лікувального процесу.

Наразі модуль «Робоче місце середнього медичного персоналу» доступний у 14 медичних інформаційних системах. Тестування розширеного функціонала, зокрема можливості внесення даних про вакцинацію, розроблено на боці центральної бази даних та наразі триває з боку медичних інформаційних систем.

Перевірити факт впровадження даного модулю у вашій МІС, а також статус його тестування можна за посиланням bit.ly/3PdBGsc.

 Інформація з сайту МОЗ України