Міжнародна компанія Crown Agents продовжить підтримувати медичну галузь України

Перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда та Генеральний директор міжнародної компанії Crown Agents Фергус Дрейк провели робочу зустріч, присвячену питанням співпраці під час війни в Україні.

Під час зустрічі обговорили потребу системи охорони здоров’я України, а також можливості до подальшої співпраці.

«Війна в Україні триває два з половиною місяці, зупинивши багато процесів у медичній галузі. Та рівень українсько-британської взаємодії, зокрема в сфері охорони здоров’я, залишається високим.  Важливо й те, що наше співробітництво закріпили й офіційно: нещодавно Верховна Рада ухвалила відповідний закон Я вдячний Crown Agents за те, що попри всі перешкоди наша співпраця залишається стабільною, а комунікація – не переривається», – зазначив Олександр Комаріда.

Зокрема, з 24 лютого завдяки взаємодії із Crown Agents Міністерство охорони здоров’я отримало та розподілило на регіони низку ліків та медвиробів, серед яких:

  • препарати для лікування онкозахворювань,
  • препарати для лікування гепатиту,
  • препарати для дітей із захворюваннями психіки,
  • препарати для імунопрофілактики,
  • медвироби для лікування бульозного епідермолізу.

Також з початку війни Crown Agents забезпечили координацію постачання гуманітарної допомоги від компаній Teva та Pfizer.

Генеральний директор Crown Agents запевнив міністерство у готовності допомогти у забезпеченні медичної галузі України та її відновленні. Також сторони обговорили наслідки воєнної агресії РФ на території України та відзначили готовність долучитися  до якнайшвидшої відбудови.

Інформація з сайту МОЗ України