Президент України Володимир Зеленський привітав працівників екстреної медичної допомоги з професійним святом

Президент України Володимир Зеленський привітав працівників екстреної медичної допомоги з професійним святом.

«Хочу розпочати звернення зі слів вдячності усім, хто працює в екстреній медичній допомозі. Це незламні та сміливі люди, віддані своїй справі. Навіть неможливо порахувати, скільки життів врятовано працівниками екстреної медичної допомоги. Якими б не були умови, яким би не був час – вони завжди виконують свою роботу. Вдячний кожному і кожній за дійсно швидку допомогу і самовіддану роботу. Вдячний за роботу у час пандемії, вдячний, що зараз, в час повномасштабної війни люди мають доступ до допомоги у районах бойових дій. Вдячний за справжній героїзм, який проявляє і фельдшер, і водій. На жаль, ця війна забрала життя тих, хто робив все, щоб врятувати. Вічна їм пам’ять», – відзначив Володимир Зеленський.

За словами Президента України, у цей день представники Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко вручили нагороди працівникам екстреної медичної допомоги:

«Це той мінімум, який держава може зробити, щоб відзначити їх роботу. Але обов’язково буде і максимум. До 24 лютого ми робили все, щоб підняти забезпечення екстренки, її працівників на достойний рівень. І ми обов’язково продовжимо цю політику, коли дійдемо до миру в нашій країні».

 Інформація з сайту МОЗ України