Варшавський медуніверситет та медуніверситети України працюватимуть над спільною програмою підготовки медичних кадрів

Заступниця міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак провела спільну з ректоратом Варшавського медичного університету онлайн конференцію щодо співпраці з українськими медичними університетами у сфері професійної підготовки медиків.

Зустріч відбулася за участі ректора Варшавського медичного університету Збігнєва Гаціонга та ректорів 17 медичних університетів України. Важливою темою обговорень стало створення програми довгострокової співпраці між медичними закладами вищої освіти України та Польщі.

Варшавський медичний університет є взірцем серед медичних закладів освіти завдяки розбудованій науково-дидактичній базі та успіхам студентів і випускників. Саме тому така важлива міжнародна підтримка та обмін досвідом зможе посилити медичну систему України.

«Зміцнюємо і надалі наше партнерство з Польщею. Від початку війни рф проти України Варшавський медичний університет надає підтримку та допомогу українцям, які постраждали від збройної агресії рф. Студенти університету організовуються та збирають медикаменти для України. Окрім того, надається безоплатна юридична допомога українським студентам. Наша співпраця буде поширюватися на обмін освітніми програмами та можливостями стажування для викладачів, студентів, лікарів. Серед пріоритетів відновлення України є розбудова вищої медичної освіти з урахуванням досвіду провідних світових, у тому числі польських університетів», — зазначила Ірина Микичак.

Відповідно, програма включатиме:

  • підготовку академічних викладачів з України;
  • навчання для українських лікарів;
  • навчання спеціалістів  та допоміжного медичного персоналу України у сфері медицини невідкладних станів, у тому числі польової;
  • обмін студентами за програмою Erasmus+, партнером якої є Україна. Завдяки цій програмі студенти з усього світу можуть стажуватися та вчитись у багатьох європейських університетах.

У ході зустрічі сторони домовилися про подальшу взаємодію та консолідацію зусиль, додатково були визначені координатори програми.

Міністерство охорони здоров’я України зацікавлене у партнерстві навчальних закладів України та Польщі і висловлює велику вдячність за підтримку та допомогу у такий надскладний час. Завдяки такому важливому обміну досвідом, вдасться не лише відбудувати й відновити країну, але й досягти високих стандартів у наданні якісної освіти майбутніх медиків.

 Інформація з сайту МОЗ України