Щодня МОЗ отримує дані щодо потреб від регіонів і спрямовує туди гуманітарні вантажі — Марія Карчевич

За допомогою інформаційної системи MedData МОЗ знає актуальні потреби закладів охорони здоров’я та регіонів і може оперативно відправляти туди гуманітарну допомогу. Про це сьогодні, виступаючи на семінарі академії «Громадські та волонтерські ініціативи під час війни» заявила заступниця міністра охорони здоров‘я Марія Карчевич.

«З першого дня повномасштабного вторгнення росії до України Міністерство охорони здоров’я налагодило щоденну комунікацію з регіонами та закладами охорони здоров’я. Лікарні сьогодні ведуть облік своїх потреб і залишків у системі MedData. Завдяки чому МОЗ в режимі реального часу володіє інформацією, скільки і чого потребують регіони. Ми реагуємо на ці запити і відправляємо в регіони необхідні доставки, які надходять на склади гуманітарною допомогою», — прокоментувала Марія Карчевич.

Також заступниця міністра зауважила, що в кожному регіоні є координатор, який контролює розподіл вантажів з регіональних складів. За це відповідають представники департаментів охорони здоров’я, які щодня мають прямий контакт із закладами охорони здоров’я в своєму регіоні.

За понад три місяці повномасштабної війни МОЗ розподілило між закладами 6,5 тисячі тонн медичної гуманітарної допомоги. Це все допомога, що надійшла нам від українських та міжнародних організацій, а також урядів країн світу, які стоять разом з нами на боці української незалежності та непорушності державних кордонів.

Інформація з сайту МОЗ України