Про результати моніторингу води питної на території Харківської області

За останніми даними моніторингових лабораторних досліджень питної води Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб інформує.

Як і раніше, за період з 18.06.2022 по 24.06.2022 були зареєстровані відхилення від гігієнічних нормативів за показником перманганатної окиснюваності у водопровідній воді на території міста Харкова та в місті Лозовій, за показником вмісту сухого залишку – у водопроводі смт Зачепилівка, які не обмежують умови використання населенням води з цих водопроводів.

Разом з тим нагадуємо про потенційні ризики вживання води, епідемічна безпечність якої не може бути гарантована. До такої води відноситься вся вода з колодязів (шахтних та трубчастих) та підземних природних джерел. У разі неможливості використання для пиття фасованої (бутильованої) води, воду з нецентралізованих підземних джерел водопостачання для задоволення питних потреб, перед приготуванням їжі та чищенням зубів необхідно обов’язково кип’ятити. Пам’ятайте, що навіть чиста на вигляд та смачна вода може стати причиною виникнення різноманітних кишкових інфекційних захворювань.