Велика Британія готова приймати на реабілітацію українців, які втратили зір через війну

Через війну сотні українців отримують різного роду поранення і травми, у тому числі втрачають зір. Тому нині один з головних акцентів у роботі МОЗ — реабілітація громадян, які постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення рф.  Про це заступник міністра охорони здоров’я Олексій Яременко повідомив на зустрічі з представниками благодійних організацій Великої Британії.

«Снаряди та ракети російських терористів щодня летять на житлові квартали в українських містах. Як наслідок — сотні наших громадян вже втратили зір або ж значно його пошкодили через цю жахливу війну. Тому нині міністерство докладає значних зусиль аби кожен пацієнт, який потребує реабілітації, міг отримати її як в Україні, так і за кордоном», — розповів Олексій Яременко.

Зокрема, Велика Британія вже найближчим часом готова прийняти у своїх клініках на реабілітацію українців, які в результаті війни повністю або частково втратили зір.

Також Великобританія готова долучитися до обміну досвідом та навчання українських фахівців у питаннях реабілітації пацієнтів із вадами зору.

Нагадаємо, раніше МОЗ повідомляло, що Велика Британія залишається надійним партнером, який підтримує нашу медичну систему та допомагає українцям, які втратили кінцівки через війну.

Інформація з сайту МОЗ України