Медики та фахівці ЦКПХ навчаються ефективного інфекційного контролю під час вакцинації проти COVID-19

Медичні працівники, відповідальні за організацію роботи пунктів вакцинації проти COVID-19, та фахівці Центрів контролю та профілактики хвороб (ЦКПХ) покращують свої навички з інфекційного контролю під час вакцинації проти коронавірусної хвороби.

Зокрема, два офлайн-тренінги «Ефективні заходи інфекційного контролю під час вакцинації проти COVID-19» вже були проведені в Ужгороді за підтримки проєкту USAID «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні», що впроваджує міжнародна організація PATH. На черзі – два тренінги для фахівців Дніпра.

Під час тренінгів учасники:

  • аналізують сучасні тенденції розвитку епідемічного процесу коронавірусної хвороби;
  • розглядають компоненти інфекційного контролю під час організації та проведенні вакцинації проти COVID-19;
  • ознайомлюються з міжнародними та національними підходами щодо впровадження  заходів з інфекційного контролю;
  • навчаються основ оцінки заходів з інфекційного контролю в пунктах вакцинації населення проти COVID-19, розташованих в закладах охорони здоров’я, в центрах масової вакцинації населення, а також під час проведення виїзних вакцинальних сесій мобільними бригадами.

До програми також входить практична вправа – оцінка заходів інфекційного контролю в одному з наявних пунктів вакцинації. Також учасники мають можливість за допомогою спеціального приладу оцінити якість дезінфекційної обробки рук.

Інформація з сайту МОЗ України