Імунопрофілактика як пріоритет у реформі системи громадського здоров’я

09.08-10.08.2022 фахівці відділення епіднагляду (спостереженя) та профілактики інфекційних хвороб прийняли участь у спільній координаційно – настановчій  зустрічі ВООЗ, ЦГЗ та фахівців відділів імунізації регіональних Центрів контролю та профілактики захворювань МОЗ України регіональних Центрів контролю та профілактики захворювань МОЗ України (далі – зустріч) у м. Львові.

Це перший захід в межах реалізації консолідованого плану посилення спроможностей з управління Програмою імунізації на регіональному рівні. Зустріч проводилась у партнерстві з Європейським союзом, організована фахівцями ВООЗ, МОЗ України, ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України».

Трьома ключовими цілями зустрічі були:

  • представлення працівникам відділів імунізації ОЦКПХ функції та компетенції, необхідні на національному та субнаціональному рівнях; обговорення поточної ситуацію та наступні кроки щодо розвитку цих функцій як складової повноважень відділів імунізації, включно із запропонованим консолідованим планом посилення спроможностей;
  • ознайомлення працівників відділів імунізації з глобальним та регіональним порядком з питань імунізації до 2030 року, а також з ключовими положеннями Національної стратегії з імунізації до 2030 року;
  • обговорення поточної ситуації з рутинної та COVID-19 – вакцинацією на глобальному, регіональному та національному рівнях.

1

2