Алкоголь та війна несумісні

Існує уявлення, що вживання алкоголю може бути хорошим способом зняти стрес. Але це зовсім не так. Вживання алкоголю під час кризи, спричиненої війною, становить додаткову загрозу життю й здоров’ю як тих людей, що вживають алкоголь, так і тих, хто поруч.

Чому не варто вживати алкоголь?

Основна причина — негативний вплив алкоголю на мислення, швидкість реакції на небезпеку. Під дією алкоголю уповільнюється робота центральної нервової системи, погіршується здатність міркувати логічно, а отже ви можете недооцінити небезпечність ситуації, і як результат – не мати змоги швидко та адекватно реагувати на події та приймати правильні рішення.

У стані сп’яніння можна легко піддаватись дії неперевіреної інформації, втратити самоконтроль, поводитися агресивно тощо.

Сп’яніла людина становить загрозу як для себе, так і для інших, особливо у випадках евакуації чи переміщення до укриття. Через це суттєво зростає вірогідність дезорієнтації, травмувань, втрачається дорогоцінний час для збереження власного життя.

Безпечної дози алкоголю не існує! Як в мирний час,так і під час війни кожен грам спожитого будь-якого алкогольного напою, навіть слабоалкогольного, негативно впливає на здоров’я та може мати непоправні наслідки для життя.

Під час війни, коли доступ до ліків та медичної допомоги обмежені, варто мінімізувати будь-які випадки, які можуть потребувати медичної допомоги. Неприпустимо через вживання алкоголю ризикувати власним життям і здоров’ям та наражати на небезпеку інших.