Тренінг з актуальних питань інфекційного контролю при вакцинації від COVID-19

20.09.2022 – 22.09.2022 фахівці відділення епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних хвороб ДУ «Харківський ОЦКПХ МОЗ»  приймають участь у триденному очному тренінгу «Ефективні заходи інфекційного контролю при вакцинації від COVID-19» у м. Ужгород.

Тренінг організований Міністерством охорони здоров’я України та ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» і проводиться в рамках проекту «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні» від імені міжнародної організації РАТН при підтримці Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Метою тренінгу стало обговорення основних компонентів, покращення заходів інфекційного контролю при організації та проведенні вакцинації від COVID-19.

Розглянуто наступні питання:

  • обговорення теперішніх і можливих тенденцій розвитку епідемічного процесу COVID-19;
  • аналіз компонентів інфекційного контролю при організації та проведенні вакцинації від COVID-19;
  • порівняння міжнародних і національних підходів щодо впровадження заходів з інфекційного контролю;
  • удосконалення знань та навичок щодо оцінки заходів з інфекційного контролю в пунктах вакцинації населення від COVID-19, розташованих у закладах охорони здоров’я, у центрах масової імунізації населення, а також при проведенні виїзних вакцинальних сесій мобільними бригадами.

Зважаючи на наближення епідемічного сезону грипу та ГРВІ, можливе виникнення подвійної епідемії (COVID-19, грип), отримані під час тренінгу знання та навички допоможуть налагодити ефективну роботу фахівців нашої установи з медичними працівниками закладів охорони здоров’я на регіональному рівні для недопущення ускладнення епідемічної ситуації.