День відмови від куріння

Тютюн є однією з основних причин розвитку серцево-судинних й онкологічних хвороб та вбиває близько половини людей, які його вживають. Лише в Україні щороку гине 130 тисяч людей унаслідок захворювань, спричинених споживанням тютюнових виробів.

Сьогодні світ відзначає Міжнародний день відмови від куріння. І сьогодні, як ніколи, важливо вкотре наголосити: куріння не варте того, аби віддавати за нього своє здоров’я та життя.

❕ Під час війни ми мусимо дбати про своє здоров’я та здоров’я людей поруч. Поки військові захищають нас на фронті, захистіть себе в тилу та не дозволяйте тютюновому ворогу здобути перемогу над нами.

👉🏻 З 11 липня 2022 року в Україні заборонено куріння сигарет для нагрівання на рівні з сигаретами, кальянами та е-сигаретами у визначених громадських місцях — у транспорті, приміщеннях закладів ресторанного господарства, вокзалах, навчальних і робочих приміщеннях та інших місцях загального користування.

Дякуємо, що дбаєте про здоров’я тих, хто навколо, та ретельно дотримуєтеся законодавства. А якщо ваше право на бездимне повітря порушують — не соромтеся скласти електронну скаргу до Держпродспоживслужби https://consumer.dpss.gov.ua/e-form/ або передати звернення про недотримання законодавства через новий сервіс Центру громадського здоров’я https://nosmoking.phc.org.ua/

І пам’ятайте: безпечного куріння не існує!
#NoSmokingFriendly
#БезпечногоКурінняНеІснує
‪#‎2022БезТютюну‬
#ЗдоровіУкраїнціМайбутнєУкраїни