Відбулась онлайн-зустріч міністра охорони здоров’я з комісаром ЄС з питань охорони здоров’я та безпеки харчових продуктів

6 грудня міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко спільно з першим заступником міністра Олександром Комарідою провів зустріч в онлайн-форматі з комісаром ЄС з питань охорони здоров’я та безпеки харчових продуктів Стеллою Киріакідес.

Під час зустрічі обговорювалися питання продовження медичної евакуації українців до країн Євросоюзу, допомоги країн ЄС медичній системі України, зокрема, забезпечення лікарень альтернативними джерелами енергопостачання, що мають допомогти їм пройти зимовий період і забезпечити надання пацієнтам необхідних медичних послуг та створення належних умов перебування в стаціонарах.

Віктор Ляшко подякував міжнародним партнерам за підтримку, яка надається з початку повномасштабної війни, розв’язаної російською федерацією, і підкреслив, що загальна кількість наданої країнами-членами ЄС гуманітарної допомоги перевищує 80 тис.тонн, половина з неї — допомога сфері охорони здоров’я.

«Ми вдячні за допомогу, яку Євросоюз надає Україні й медичній системі зокрема. Підтримка євроспільноти і вас як Єврокомісара вкрай важлива для нас. Уряд країни, Президент, медичні працівники дуже високо цінують підтримку, яка продовжує надаватися, й орієнтовані максимально швидко і відповідально виконати наші євроінтеграційні зобов’язання, щоби стати повноцінним членом Європейського Союзу», — зауважив міністр охорони здоров’я.

Довідка: наразі до країн Євросоюзу вже було організовано медичну евакуацію майже 1,5 тис. українців. Найбільше українців у рамках медевакуації прийняли Німеччина (577), Польща (182), Литва (112).

Інформація з сайту ЦГЗ МОЗ України