Щотижневий дайджест новин №15 «COVID-19. Цифри і факти»

Продовжуємо готувати для вас дайджест «COVID-19. Цифри і факти», який містить актуальні статистичні дані про рівень захворюваності та вакцинальної кампанії в Україні, а також позиції експертів щодо дієвості вакцин для різних категорій населення, результати наукових досліджень, новини з різних країн світу і корисні посилання, які стануть вам у пригоді.

У випуску 15 – першому, який виходить у новому році – багато корисної інформації щодо вакцинації проти COVID-19 для вагітних і тих, хто годує грудьми. Зокрема, підтверджена багаторічною практикою експертна думка відомого акушера-гінеколога В’ячеслава Камінського – традиційна рубрика «Компетентно». А також – рекомендації Американського коледжу акушерів і гінекологів (ACOG) та Національного консультативного комітету з імунізації в Канаді (NACI).

У заяві ВООЗ щодо ситуації із захворюваністю на COVID-19 у Китаї наголошується, що влада країни недостатньо повно відображає справжній вплив COVID-19, зокрема щодо рівня смертності.

У рубриці «Гарячі» запитання», яку веде імунолог Федір Лапій: чому відрізняються дози вакцин проти COVID-19 для дітей різного віку та дорослих? Що відомо про віддалені побічні ефекти після вакцинації проти COVID-19? Спойлер: у світі вакциновано вже сотні мільйонів людей, і таких ефектів не виявлено.

Ситуація з поширенням коронавірусу ускладнюється тим, що в цьому епідсезоні до нього додається ще й грип. Це викликає стурбованість фахівців не лише в Україні, а й у країнах Європи. Тож подбаймо про захист!

Дайджест «COVID-19. Цифри і факти» підготовлений у рамках спільного проєкту МОЗ України та Світового банку.

Всі випуски дайджесту новин «COVID-19. Цифри і факти»

Інформація з сайту ЦГЗ МОЗУ