Манікюр чи гепатит?

Кожна жінка хоче бути неперевершеною. Ще з давніх часів прекрасна половина людства йшла на жертви заради краси.

У сучасному суспільстві майже не знайдеш жінок без татуажу, збільшених філерами губ або без манікюру, але кожній відвідувачці салону краси або манікюру на дому слід знати про небезпеку заразитися вірусним гепатитом B!

Гепатит B – це гостре вірусне захворювання, що перш за все характеризується ураженням печінки, проте має різні клінічні форми перебігу (від вірусоносійства до цирозу та первинного раку печінки). Джерелом інфекції можуть бути як особи з субклінічними чи маніфестними формами захворювання, так і безсимптомні вірусоносії. Передається вірусний гепатит В через біологічні рідини, частіше за все – через кров.

Для інфікування гепатитом B під час манікюру повинні збігтися дві обставини: перша – використання майстром забрудненого, неправильно обробленого інструментарію, на якому можуть лишатися частки крові інших клієнтів, а друга – пошкоджена шкіра Ваших рук. Треба пам’ятати, що майстер також може бути носієм вірусу гепатиту В.

Щоб уникнути зараження необхідно:

  • Прослідкувати, щоб майстер перед процедурою обов’язково проводив належну гігієнічну обробку рук (обробив їх антисептиком) та використовував одноразові гумові рукавички під час роботи.
  • Перевірити наявність сертифікату на обладнання для дезінфекції та обов’язкової стерилізації інструментарію для манікюру та сертифікат майстра манікюру.
  • Прослідкувати за тим, щоб простерелізований інструментарій був у крафтовому чи прозорому заклеєному індивідуальному пакеті, який відкривається у Вашій присутності.

Будьте уважні, не варто заради нетривалої краси наражати себе на небезпеку! Бережіть своє здоров’я!