1 березня – Всесвітній день імунітету

Всесвітня Організація Охорони Здоров’я щорічно 1 березня відзначає День імунітету. Мета цього дня в інформуванні людства про те, наскільки важлива імунна система організму і як вона допомагає впоратися організму з вірусами і бактеріями.

Здоров’я пересічного громадянина повсякчас підпадає під небезпеку з боку низки тяжких інфекційних захворювань, які можуть завдати непоправної шкоди, це туберкульоз, дифтерія, кір, краснуха, кашлюк, поліомієліт, вірусний гепатит В, COVID-19  та багато інших. Ситуація ускладнюється постійними стресовими навантаженнями, екологічними чинниками, погодними умовами та шкідливими звичками, які нещадно нищать наш імунітет.

Наукові дослідження свідчать, що лише 10% людей можуть похвалитися потужним імунітетом, що захищає їх від переважної більшості захворювань. Ще 10% мають вроджений імунодефіцит. Вони хворіють досить часто. У решти 80% сила імунної системи безпосередньо залежить від умов і способу життя та відповідального ставлення до свого здоров’я.

Здоровий спосіб життя, позитивні емоції, відмова від шкідливих звичок, нормальний сон, фізична активність, раціональне та збалансоване харчування – це ті прості, але дієві речі, якими людина може допомогти власній імунній системі.

Крім того, своєчасно проведені профілактичні щеплення є одним з основних і дуже важливих заходів підвищення імунітету та дозволяють захистити себе та оточуючих від інфекцій, що контролюються засобами імунопрофілактики.

Вакцинацію можна безкоштовно зробити в Кабінеті щеплень за місцем постійного або тимчасового проживання. Також нагадуємо, що під час одного візиту до лікаря можливо одночасно отримати щеплення від декількох інфекцій.

Ми закликаємо вас відповідально ставитися до свого здоров’я та здоров’я своїх близьких і зміцнювати свою імунну систему, кращі друзі якої – здоровий спосіб життя, збалансоване харчування, позитивні емоції та імунопрофілактика.

Будьте здорові!