Щодо інформування населення

Фахівцями Харківської міської філії Центру контролю та профілактики хвороб проводиться міста щодо заходів попередження інфекційних хвороб, що керуються засобами специфічної профілактики з використанням друкованих матеріалів (буклети «Як захистити себе та своїх близьких від інфекційних хвороб»).

Внаслідок повномасштабного вторгнення російської федерації багато людей вимушено змінили місце проживання та знаходяться в умовах, де ризик поширення інфекційних хвороб збільшується. Через це важливо знати симптоми цих захворювань, куди слід звертатися і головне – як захистити себе та своїх дітей від цих захворювань. При скупченні населення такі інфекційні захворювання як кір, краснуха, дифтерія, правець, кашлюк, поліомієліт та COVID-19 є особливо небезпечними.

Наголошуємо, що єдиним надійним способом профілактики кору, краснухи, дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту, найкращим захистом від тяжкого перебігу і ускладнень від COVID-19 є вакцинація.

Крім того, важливо знати перші прояви вищезазначених захворювань, і в разі  появу проявів хвороби негайно звернутися за медичною допомогою.

1678890640441

1678890640448

1678890640453