Так! ми можемо зупинити туберкульоз!

За підтримки проєктів USAID «Впровадження інновацій для лікування туберкульозу в Україні» та Міжнародного благодійного фонду «Організація оптимальних технологій в охороні здоров’я» на базі КНП ХОР «Обласний протитуберкульозний диспансер №1» 24.03.2023  пройшов круглий стіл присвячений Всесвітньому та Всеукраїнському дню боротьби з туберкульозом.

У заході прийняли участь керівники проектів, представник керівництва та провідні фахівці Департаментів охорони здоров’я Харківської обласної військової адміністрації та Харківської міської ради, керівники та фахівці фтизіатричної служби, фахівець ДУ «Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», керівники закладів первинної ланки надання медичної допомоги, представники громадських організацій.

Також у заході участь онлайн взяла начальник відділу управління та протидії туберкульозу ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» Я. Тарлеєва.

У ході зустрічі було обговорено створення пацієнт орієнтованої та пацієнт центричної  моделі лікування, досвід впровадження схеми лікування новітніми препаратами (ВPAL), стан надання фтизіатричної допомоги в Харківській області в умовах війни, реалізацію інформаційної стратегії боротьби з туберкульозом на 2020-2023 роки.

туб6

туб1

туб4

туб5

туб8