Про проведення онлайн-наради

31.03.2023 фахівцями відділення епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних хвороб проведено онлайн-нараду з завідувачами відділень, лікарями епідеміологами та помічниками лікарів епідеміологів філій нашої установи.

У ході наради розглянуто актуальні питання боротьби зі спалахом поліомієліту в Україні, здійснення епідеміологічного нагляду за поліомієлітом та ентеровірусною інфекцією. Акцентовано увагу на взаємодії із закладами охорони здоров’я в ході кампанії форсованої імунізації дитячого населення, у тому числі детально розібрані питання моніторингових візитів до закладів охорони здоров’я. Розглянуто питання виконання плану моніторингових досліджень на 2023 рік.

Окремим блоком обговорено епідемічну ситуацію з кору в Україні та Харківській області, а також стан готовності та реагування на спалах кору на регіональному рівні у разі його виникнення.

Проведено детальний розбір летальних випадків від грипу та менінгококової інфекції, опрацьовано комплекс протиепідемічних заходів у вогнищах.