Про участь у заходах Всесвітнього тижня імунізації

Фахівцями Харківської міської філії згідно плану роботи на 2023 рік щомісячно проводяться моніторингові відвідування 14 закладів охорони здоров’я, які обслуговують дитяче населення з питань імунопрофілактики та щотижневі до визначених закладів інфекційного,  неврологічного профілю з питань профілактики поліомієліту та гострих в’ялих паралічів. Під час відвідувань надається методична та практична допомога медичним працівникам лікувальної мережі для покращення показників охоплення щепленнями дітей різних вікових груп. Фахівці Харківської міської філії забезпечують заклади наглядною печатною агітацією як захистити себе та близьких від інфекційних хвороб (брошури, листівки, пам’ятки). Також відповідна агітація видається на об’єктах, де проводиться епідрозслідування  випадків інфекційних захворювань.

При проведенні моніторингового відвідування КНП «Міська дитяча лікарня № 5» Харківської міської ради, окрім рутинних питань, звернено увагу педіатрів на старт в останній тиждень квітня “Всесвітнього тижня імунізації”, метою якого є донести до населення необхідність та важливість профілактичних щеплень. З лікарями проведена робоча нарада, де опрацьований Календар профілактичних щеплень, особливо  звернута увага на  дітей з порушенням стану здоров’я, визначення медичних протипоказань та їх термінів з метою прийняття тактики подальшої імунізації таких дітей у закладах охорони здоров’я за місцем проживання.

Здоров’я нації пропорційно залежить від стану імунопрофілактики в державі, належного виконання заходів із захисту населення від інфекційних хвороб, у т.ч. імунізації, закладами охорони здоров’я, освіти, об’єктами господарювання, органами влади і всіма громадянами України.