Про проведення Тижня громадського здоров’я в Височанській селищній раді Харківського району

Під керівництвом Харківської районної філії ДУ “Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України” 26.05.2023 організовано та проведено “День громадського здоров’я” для мешканців Височанської ОТГ та внутрішньо переміщених осіб, які тимчасово мешкають на території громади.

Для зручності відвідувачів місцем проведення заходу було обрано будівлю АЗПСМ сел. Покотилівка КНП “ЦПМД №1 Харківського району”. Для цього були залучені співробітники КНП “ЦПМД №1 Харківського району” та працівники Харківської районної філії ДУ “Харківський ОЦКПХ МОЗ”.

Під час заходу  населенню ОТГ надавалися різноманітні медичні послуги, а саме: вимірювання артеріального тиску, сатурації легень, глюкози крові, визначення індексу маси тіла.

Працівниками філії проводилися бесіди щодо  профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань, необхідності та важливості вакцинації дітей та дорослих, впливу шкідливих звичок на здоров’я людини, а також проведено роз’яснювальну роботу щодо правил поводження у разі хімічної та радіаційної небезпеки. Роздано агітаційні листівки на теми: “Кір в Україні”, “Кір — симптоми і профілактика”, “Як захистити себе та своїх близьких від інфекційних хвороб”, “Небезпека колодязної води та профілактика водно-нітратної метгемоглобінемії під час воєнних дій”, “Що робити у разі радіаційної аварії? Йодна профілактика у разі радіаційної аварії”, “Як вберегтися від ботулізму”.