Всесвітній день здорового харчування

Щорічно 16 жовтня у понад 50 країнах світу відзначається «Всесвітній день здорового харчування». Його мета – звернути увагу людей на важливість правильного та збалансованого харчування, як одного з головних факторів профілактики неінфекційних захворювань.
Сьогодні в рамках цієї дати у м. Харків на площі Привокзальній, 1 фахівцями Харківського обласного центру контролю та профілактики хвороб (далі – Центр) спільно з медичними працівниками Харківської клінічної лікарні на залізничному транспорті № 2 проводяться комунікаційні заходи з населенням.
Під час заходу для харків’ян та гостей міста проводиться безкоштовне консультування з питань здорового та безпечного харчування, інформування про методи профілактики неінфекційних хвороб, пов’язаних з неправильним харчуванням.
Водночас фахівцями Центру надаються консультації щодо профілактики серцево-судинних захворювань (ішемічна хвороба серця, інфаркт, гіпертонічна хвороба тощо), відмови від шкідливих звичок (тютюнопаління, зловживання алкоголем) та збільшення фізичної активності. Охочі можуть взяти участь в тестуванні з метою оцінки ризику розвитку інсульту, рівня нікотинової залежності.
Проводиться вимірювання артеріального тиску, дослідження цукру крові та безкоштовний забір біологічного матеріалу для виявлення вірусу SARS-CoV-2 (збудника COVID-19) методом ПЛР.
Висловлюємо щиру подяку керівництву регіональної філії «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця» за сприяння в проведенні комунікаційного заходу.