Проєкт для шкіл «5 кроків до здорового харчування» за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я

20231124_114220 – копія

Завідувач відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики неінфекційних хвороб Харківського  обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Юлія МОРОЗОВА взяла участь в онлайн-зустрічі щодо реалізації проєкту «5 кроків до здорового харчування» за підтримки бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Метою проєкту є  підвищення обізнаності учасників навчально-виховного процесу щодо важливості здорового харчування, формування культури заохочення до здорового способу життя та дбайливого ставлення до здоров’я.

До участі залучені школярі (учні 9-11 класів), вчителі та інший персонал школи та батьки.

Цілі проєкту:

  • провести в школах інформаційно-просвітницькі заходи щодо здорового харчування та його впливу на здоров’я для вчителів та учнів;
  • запустити інформаційні кампанії шляхом розміщення інформаційних матеріалів в школах (плакати та лефлети) і на сторінках соціальних мереж для поширення корисних знань про харчування;
  • провести серед учнів конкурси та вікторини для закріплення набутих знань та підтримання інтересу до теми здорового харчування;
  • провести підсумкові заходи та нагородження активних учасників проєкту.

Збереження й зміцнення здоров’я учнів, формування в них дбайливого ставлення до свого здоров’я допоможуть виростити здорове покоління.