Міф №1. Холестерин та жири — це зло для серцево-судинної системи

ЦГЗ

❌ Холестерин та жири — зло для серцево-судинної системи. 

Проте це не зовсім так. 

Холестерин — це жироподібна речовина, яка надходить в організм з харчовими продуктами та має низку корисних функцій, зокрема:

👉🏻 бере участь в синтезі статевих гормонів і жирних кислот

👉🏻 допомагає утворювати вітамін D

А шкодить здоров’ю не сам холестерин, а його надлишок. Саме він відкладається в стінках судин, викликаючи атеросклероз — так звані «бляшки», що обмежують або блокують потік крові. 

Що призводить до підвищення рівня холестерину? 

🥩 Надмірна кількість насичених жирів (жирні сорти м’яса, птиці, молочні продукти високої жирності тощо). 

🍔 Продукти із вмістом промислових трансжирів (фастфуд, магазинна випічка, смажені страви, снеки, напівфабрикати).

🥑 Натомість ненасичені жири, які містяться в морській рибі, рослинній олії, авокадо і горіхах, допомагають знижувати рівень холестерину й підтримувати здоров’я серцево-судинної системи. 

Обирай збалансоване харчування та обов’язково контролюй власний рівень холестерину у свого сімейного лікаря ❤️ 

А дізнатися про фактори ризику хвороб серця і судин можна на сайті: https://cvd.phc.org.ua/

#СтаньНаВартіСвогоСерця 

Ініціатива відбувається в межах Україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я».