Про реєстрацію спалаху кору

За період з 18.04.2018 по 26.04.2018 серед медичного персоналу та пацієнтів, які знаходились на лікуванні у КЗОЗ Обласна дитяча клінічна лікарня зареєстровано 13 випадків захворювань з попереднім діагнозом кір.

Госпіталізовано до обласних інфекційних лікарень 10 осіб, до інфекційних відділень центральних районних лікарень – 3 особи.

Станом на 27.04.2018 лабораторно діагноз кір підтверджено 7 хворим, з них виписано 5 хворих. Продовжують лікування 8 хворих. З числа захворілих 8 осіб нещеплені проти кору, у 2 осіб дані про щеплення відсутні.

З метою локалізації спалаху ДУ «Харківським ОЛЦ МОЗ України» та Управлінням охорони здоров`я Харківської обласної державної адміністрації організовано та запроваджено комплекс протиепідемічних заходів. За місцем виникнення спалаху встановлено коло контактних осіб, медичний нагляд за ними та їх обстеження. Розроблено план протиепідемічних заходів щодо ліквідації осередку кору, посилено протиепідемічний режим у закладі.

З 19.04.2018 тимчасово (до окремого розпорядження) призупинено госпіталізацію хворих до КЗОЗ Обласна дитяча клінічна лікарня.

Протиепідемічні заходи тривають.