Щодо якості води поверхневих водойм в місцях масового відпочинку на водних об’єктах

В період підготовки до купального сезону 2018 року Державною установою «Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України” організовано та проведено вибірковий лабораторний контроль води поверхневих водойм в місцях масового відпочинку на водних об’єктах рекреаційного та оздоровчого використання (пляжах).

Лабораторним контролем протягом травня 2018 року охоплено 30 пляжів, в тому числі 3 пляжі в позаміських дитячих закладах оздоровлення та відпочинку. За результатами досліджень всі проби відповідають нормативним вимогам за мікробіологічними показниками безпечності води водоймищ. Проби води з пляжу наметового містечка «Бритай» у Лозівському районі (Бритайське водосховище) не відповідали встановленим нормативам за вмістом сухого залишку та сульфатів.

05.06.2018 отримані незадовільні результати мікробіологічних досліджень води, відібраної на пляжах у м. Балаклія: міський пляж на річці Ляхівка та дитячий пляж на річці Балаклійка. Якість води в зоні купання цих пляжів не відповідає нормативним вимогам за вмістом лактозопозитивних кишкових паличок.

У зв’язку з цим ДУ “Харківський ОЛЦ МОЗ України» не рекомендує купатись на зазначених пляжах до отримання задовільних результатів лабораторних досліджень та застерігає від можливих негативних наслідків для здоров’я.

Інформація про нерекомендовані для купання місця у Харківській області буде розміщуватися на інтерактивній карті протягом всього купального сезону.