Карта нерекомендованих для купання місць (оновлена)

Державною установою «Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» проведені повторні дослідження води поверхневих водойм на пляжах, де раніше був виявлений антиген ротавірусу: пляж «Акважур» (Журавлівський гідропарк у м. Харкові) та пляж «Баден-Баден» (Лозовеньківське водосховище у Дергачівському районі). За результатами досліджень у воді на пляжі «Акважур» антиген ротавірусу не виявлено, натомість у воді пляжу «Баден-Баден», як і раніше, виявлено антиген ротавірусу.

Окрім цього, антиген ротавірусу також виявлено у воді поверхневих водойм в наступних точках:

– м. Красноград (міська зона відпочинку на річці Берестовій);

– селище Пісочин ( пляж санаторію «Роща»);

– м. Люботин (ставки Перекошка та Старолюботинський).

У воді зони відпочинку в смт Зачепилівка (річка Берестова) виявлено антиген вірусу гепатиту А.

Результати проведених досліджень свідчать про наявність у воді вищезазначених поверхневих водойм збудників ротавірусної інфекції та вірусного гепатиту А. У зв’язку з цим не рекомендуємо купання у цих водоймах.

Карта не рекомендованих для купання місць оновлюється при отриманні нових результатів лабораторних досліджень.

Перелік місць масового відпочинку на водних об’єктах, які знаходяться під моніторинговим контролем Державної установи «Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України», розміщено тут: https://drive.google.com/open?id=1pNY_uvu9dpvJwFM9vkmt5yH6WYgMS-Pt&usp=sharing