#антифейк від МОЗ України щодо холери

10 липня російська Федеральна служба з нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини (Роспотребнадзор) звернулась листом до Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я. У листі Роспотребнадзор висловлює занепокоєння щодо розповсюдження у мережі новин про погіршення епідеміологічної ситуації щодо холери у Донецькій області і просить ВООЗ надати інформацію про випадки холери серед людей та результати лабораторних досліджень.

У відповідь Всесвітня організація охорони здоров’я повідомляє, що жодні повідомлення ЗМІ щодо наявності небезпечних холерних вібріонів в Азовському морі або у Маріуполі не підтвердились.

Правдиві факти щодо холери в Україні:

1. В Україні, станом  на 18 липня 2018 року, не зафіксовано жодного випадку зараження людей холерою.

2. Небезпечні холерні вібріони в Донецькій області та інших областях відсутні.

Україна проводить регулярний моніторинг проб із навколишнього середовища, у тому числі – на холерні вібріони, у всіх областях країни. Усі тести є негативними.

3. Протягом літнього періоду у 5 південних областях України з певною періодичністю виділяють неаглютинуючі холерні вібріони, які не містять токсигену та не викликають клінічні ознаки холери.

Зокрема, холерні вібріони А1 Огава, виявлені у Запоріжжі, є авірулентними та не містять токсигену.

 

Інформація з сайту МОЗ України