Про реєстрацію завізного випадку малярії у м. Харкові

15 жовтня 2018 року зареєстровано завізний випадок малярії у громадянина України, який перебував у службовому відрядженні в Екваторіальній Гвінеї.

При проведенні епідеміологічного розслідування встановлено: у хворого з’явилися скарги на слабкість, пітливість, підвищення температури тіла до 40,40С.

Вперше звернувся за медичною допомогою 15.10.2018 до підстанції швидкої медичної допомоги, каретою якої доставлений до комунального некомерційного підприємства Харківської обласної ради «Обласна клінічна інфекційна лікарня» та госпіталізований з підозрою на малярію, де у ході клінічного дообстеження діагноз підтверджено.

В осередку за місцем проживання хворого, фахівцями ДУ «Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» проведено епідеміологічне розслідування та запроваджено комплекс протиепідемічних заходів.

Довідкова інформація. За поточний період 2018 року в Харківській області зареєстровано 8-й випадок малярії. Серед захворілих 3 мешканці області, які перебували в країнах Африканського континенту.

Нагадуємо! Захворювання малярією можна попередити. Засоби попередження – застосування протималярійних препаратів (за призначенням лікаря) та захист від укусів комарів. Чим ретельніше і чіткіше ви будете виконувати правила профілактики малярії, тим менше буде вірогідність захворіти цією небезпечною хворобою.