ЦГЗ реалізує спільний проект із Норвезьким інститутом громадського здоров’я

Цього тижня під час візиту команди ЦГЗ до Норвегії сторони затвердили подальші кроки з імплементації спільного проекту, який стартує вже у третьому кварталі 2019 р.

Кооперація передбачає розробку та впровадження міжнародних медико-санітарних правил і системи готовності та реагування на надзвичайні події. Крім того, буде впроваджено національні системи антимікробної резистентності та інфекційного контролю. Окремо наші фахівці обговорили з норвезькими колегами вдосконалення системи реєстрів громадського здоров’я та оцінку системи моніторингу факторів навколишнього середовища (повітря і води).

До делегації Центру громадського здоров’я МОЗ України увійшли Ігор Кузін, заступник генерального директора, Ольга Гвоздецька, консультант із громадського здоров’я проекту Світового банку, Оксана Загоровська, головний фахівець із фінансів, та Ксенія Сердюк, провідний фахівець відділу управління проектами та міжнародної співпраці.

Норвезький досвід стане у пригоді під час реформування аналогічних напрямів системи громадського здоров’я в Україні. Наступними кроками будуть внесення узгоджених на зустрічі змін до проекту ЦГЗ та Норвезького інституту громадського здоров’я і подання відповідної документації.

Інформація з ЦГЗ МОЗ України

https://phc.org.ua/news/show/cgz-realizuje-spilnii-proekt-iz-norvezkim-institutom-gromadskogo-zdorovya